Svampestuvning med kartofler og friske krydderurter
Mød forfatteren
Anders Knattrup Jensen
Anders er kok og Indehaver af The Food Company. Han er et ocean fyldt med historier, spændende mad og gode opskrifter, som han gerne deler med dig.
En lun, cremet klassiker med smag af efterår
Svampestuvning er en enkel, men smagfuld ret, der passer perfekt som lun frokostret eller tilbehør.
Den kræver få ingredienser, men giver masser af umami og varme – især serveret med kogte kartofler og friske krydderurter.
Ingredienser (ca. 4 pers.)
Til stuvningen
400 g blandede svampe (fx champignon, østershatte eller marksvampe)
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
25 g smør
1 spsk olivenolie
2 dl fløde (eller madlavningsfløde)
1 dl mælk
1 tsk citronsaft
Salt og peber
Til servering
Kogte kartofler (evt. med smør og persille)
Frisk persille eller purløg
Sådan gør du
Stuvningen
Rens svampene og skær dem i skiver eller mundrette stykker.
Varm smør og olie på en pande og sautér løg og hvidløg til de er klare.
Tilsæt svampene og steg ved høj varme, til væsken fordamper og de bliver gyldne.
Skru ned for varmen og tilsæt fløde og mælk.
Lad det simre i ca. 5-7 minutter, til stuvningen er cremet.
Smag til med salt, peber og lidt citronsaft for friskhed.
Servering
Anret svampestuvningen i et fad og drys med friske krydderurter.
Servér med varme kartofler – gerne dryppet med lidt smør og hakket persille.
👩🍳 Kokkens trick
Vil du give stuvningen lidt mere kant? Tilsæt en smule dijonsennep eller et skvæt hvidvin sammen med fløden.
🌱 Bæredygtighedstip
Brug de svampe du har – også blandede eller lidt trætte. Skær dem i mindre stykker og steg ved høj varme for god smag uden spild.