Lun salat med blomkål, perlebyg, æble og sennepsvinaigrette

Mød forfatteren
Picture of Anders Knattrup Jensen

Anders Knattrup Jensen

Anders er kok og Indehaver af The Food Company. Han er et ocean fyldt med historier, spændende mad og gode opskrifter, som han gerne deler med dig.

Fyldig, frisk og efterårsgrøn

Blomkål passer perfekt sammen med nordiske smage som æble, korn og urter.

Her får du en lun, mættende salat med ovnbagt blomkål, syrlige æblestykker, perlebyg og en skarp vinaigrette med sennep og æblecidereddike.

En velsmagende ret, der både kan stå alene eller fungere som tilbehør.

Ingredienser (ca. 4 pers.)

Til salaten

  • 1 lille blomkål

  • 1 spsk olivenolie

  • Salt og peber

  • 2 dl perlebyg (eller perlespelt)

  • 1 grønt æble (fx Ingrid Marie eller Granny Smith)

  • 1 lille håndfuld bredbladet persille, grofthakket

Til sennepsvinaigrette

  • 1 spsk grov sennep

  • 1 spsk æblecidereddike

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 tsk honning

  • Salt og peber

Sådan gør du

Blomkål

  • Tænd ovnen på 200°C.

  • Skær blomkålen i små buketter og vend dem med olivenolie, salt og peber.

  • Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, til de er møre og let gyldne.

Perlebyg

  • Kog perlebyg i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Hæld overskydende vand fra og lad kornene dampe tørre.

Vinaigrette

  • Rør alle ingredienserne til dressingen sammen – smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra eddike for syre.

Samling

  • Skær æblet i små tern – behold gerne skrællen på.

  • Vend de lune korn med blomkål, æbletern, persille og vinaigrette.

  • Anret i en stor skål eller fad og servér lun eller ved stuetemperatur.

👩‍🍳 Kokkens trick

Tilsæt evt. lidt smuldret feta eller ristede hasselnødder for ekstra fylde og tekstur.

 

🌱 Bæredygtighedstip

Brug gerne hele blomkålen – også de små blade – de kan bages med og vendes i salaten.

Korn og grønt er ideelle til at reducere madspild, da de nemt kan genbruges dagen efter.

Velbekomme