Lun salat med blomkål, perlebyg, æble og sennepsvinaigrette
Mød forfatteren
Anders Knattrup Jensen
Anders er kok og Indehaver af The Food Company. Han er et ocean fyldt med historier, spændende mad og gode opskrifter, som han gerne deler med dig.
Fyldig, frisk og efterårsgrøn
Blomkål passer perfekt sammen med nordiske smage som æble, korn og urter.
Her får du en lun, mættende salat med ovnbagt blomkål, syrlige æblestykker, perlebyg og en skarp vinaigrette med sennep og æblecidereddike.
En velsmagende ret, der både kan stå alene eller fungere som tilbehør.
Ingredienser (ca. 4 pers.)
Til salaten
1 lille blomkål
1 spsk olivenolie
Salt og peber
2 dl perlebyg (eller perlespelt)
1 grønt æble (fx Ingrid Marie eller Granny Smith)
1 lille håndfuld bredbladet persille, grofthakket
Til sennepsvinaigrette
1 spsk grov sennep
1 spsk æblecidereddike
3 spsk olivenolie
1 tsk honning
Salt og peber
Sådan gør du
Blomkål
Tænd ovnen på 200°C.
Skær blomkålen i små buketter og vend dem med olivenolie, salt og peber.
Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter, til de er møre og let gyldne.
Perlebyg
Kog perlebyg i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Hæld overskydende vand fra og lad kornene dampe tørre.
Vinaigrette
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen – smag til med salt, peber og evt. lidt ekstra eddike for syre.
Samling
Skær æblet i små tern – behold gerne skrællen på.
Vend de lune korn med blomkål, æbletern, persille og vinaigrette.
Anret i en stor skål eller fad og servér lun eller ved stuetemperatur.
👩🍳 Kokkens trick
Tilsæt evt. lidt smuldret feta eller ristede hasselnødder for ekstra fylde og tekstur.
🌱 Bæredygtighedstip
Brug gerne hele blomkålen – også de små blade – de kan bages med og vendes i salaten.
Korn og grønt er ideelle til at reducere madspild, da de nemt kan genbruges dagen efter.